Tykkääkkö enemmän mansikoista vai mustikoista??vihtis83 kirjoitti:Noniin... Huomaa kyllä taas että on perjantai... Pysykääs eden vähän aiheessa!!!!Ei mulla muuta. Antaakaa, määkin huudan määkin olen... Kotona!

Tykkääkkö enemmän mansikoista vai mustikoista??vihtis83 kirjoitti:Noniin... Huomaa kyllä taas että on perjantai... Pysykääs eden vähän aiheessa!!!!Ei mulla muuta. Antaakaa, määkin huudan määkin olen... Kotona!
Hyssh! Tartte kaikille kuuluttaa, hoksaavat vielä.. mille met sitten täälä kaamoksesa naureskelema, jos eit nuile etelän ihmisten vouhotuksileTonny0909 kirjoitti:2. Poronlihaa kehutaan ja ylistetään siksi, että se on kallista joten siitä kuuluu pitää. "Nyt syödään poroa!!!" sanoo Heimatintunka. Muu porukka on ihan innoissaan ja kertoo kotona Espoossa kuinka siellä Lapissa (Kolarissa) syötiin oikeen poroa ja silti omassa mielessä mietitään, että ei se nyt niin hyvää ollut. Aika kuivakkaa ja hieman kitkerähköä. Kyllä karjalanpaisti poron voittaa. Mutta silti ollaan jossain Tapiolan ostarilla kivi housussa selittämässä kuinka Lapissa Heimatintunka tarjoili poroa ja kuinka istuttiin poron taljallakin.
Eiku vadelmista!Dragonfly Vet kirjoitti:Tykkääkkö enemmän mansikoista vai mustikoista??
Kielet on muuten hyviä. Kerran pääsin sellaisen kielipadan ääreen, että ei loppunut kielet kesken. Yli 50 kieltä oli kattilassa kiehumassa. Pitäisi muuten tulla hakemaan taas poron puolikas tai miksei kokonainenkin sieltä pohjoisesta. Ei saa edes niitä porobokseja täältä, siis niitä pahvilaatikoita, joihin on puolikas poro pilkottu. Eikä sitä oikein edes tiedä mitä sellaisessa saa. Jotain kuusamon loisporoa kuitenkin.pocotipo kirjoitti:Hyssh! Tartte kaikille kuuluttaa, hoksaavat vielä.. mille met sitten täälä kaamoksesa naureskelema, jos eit nuile etelän ihmisten vouhotuksileTonny0909 kirjoitti:2. Poronlihaa kehutaan ja ylistetään siksi, että se on kallista joten siitä kuuluu pitää. "Nyt syödään poroa!!!" sanoo Heimatintunka. Muu porukka on ihan innoissaan ja kertoo kotona Espoossa kuinka siellä Lapissa (Kolarissa) syötiin oikeen poroa ja silti omassa mielessä mietitään, että ei se nyt niin hyvää ollut. Aika kuivakkaa ja hieman kitkerähköä. Kyllä karjalanpaisti poron voittaa. Mutta silti ollaan jossain Tapiolan ostarilla kivi housussa selittämässä kuinka Lapissa Heimatintunka tarjoili poroa ja kuinka istuttiin poron taljallakin.![]()
Semmoinen arkiruokahan poronkäristys meille on (tänään viimeksi söin), turistille vaan sitä kaupataan herkkuna. Ei se täällä ole niin kallista, kun pistät lihoiksi oman poron tai ostat vasanruhon suoraan erotuksilta. Ja kysypä poromieheltä, onko poronliha liian kallistaSama, kuin menisit maanviljelijältä tai maidontuottajalta kysymään, että mihin muka niitä tukia tarvitaan? Makuasioista ei sovi kiistellä, omasta mielestäni käry on ihan hyvä sapuska
Jos oikein herkutella haluan, niin sitten porosta syön kielen ja sydämen
Kelpasi se minulle viime keväänä, kun olimme mittausmatkalla Sodankylän seudulla. Eräänä päivänä kelkkakuskilla oli mukana omista poroista tehtyä kuivalihaa. Vähän valitteli, että ei ole enää parasta palaa, mutta hyvin teki kauppansa lounastauolla.Dragonfly Vet kirjoitti:Mutta entäs kuivaliha. Onhan se ihan hyvää, mutta ei nyt ihan niin hyvää kuin jotkut pohjoisen ihmiset väittävät.
Joo. Porosta tehty on hyvää, mutta tuppaavat nuo pohjoisen ihmiset pihtaamaan ja tekevät naudan lihasta. Nyt alkaa olla kyllä nauta jo kalliimpaa kuin poro, joten ehkä poron kuivaliha nostaa päätään.NMS68 kirjoitti:Kelpasi se minulle viime keväänä, kun olimme mittausmatkalla Sodankylän seudulla. Eräänä päivänä kelkkakuskilla oli mukana omista poroista tehtyä kuivalihaa. Vähän valitteli, että ei ole enää parasta palaa, mutta hyvin teki kauppansa lounastauolla.Dragonfly Vet kirjoitti:Mutta entäs kuivaliha. Onhan se ihan hyvää, mutta ei nyt ihan niin hyvää kuin jotkut pohjoisen ihmiset väittävät.
Ensi keväänä saattaa olla edessä pari viikon reissua, jos rahoitus järjestyy. Yritämme osua lumen sulamiskauteen, joten rämpistähän se taitaa olla, kun ei kelkalla reen kanssa päästä.
Etelän ihmisenä uskaltaisin väittää, että ei ollut nautaa. Kelkkakuskikin on saman laitoksen palkkalistoilla ja taisi olla ihan tyytyväinen, että pääsi työajalla ajelemaan kelkalla pitkin pöpelikköä.Dragonfly Vet kirjoitti:Joo. Porosta tehty on hyvää, mutta tuppaavat nuo pohjoisen ihmiset pihtaamaan ja tekevät naudan lihasta. Nyt alkaa olla kyllä nauta jo kalliimpaa kuin poro, joten ehkä poron kuivaliha nostaa päätään.
En mä ole koskaan laittanut poroa enkä laita. Ylihintaista kitkerää lihaa.Dragonfly Vet kirjoitti:Kuule tonny0909. Ei niissä poroissa ja hirvissä mitään vikaa ole. Et vain osaa laittaa niitä, etkä ilmeisesti ole koskaan saanut niitä kunnolla laitettuna. Kyllähän ne surkealta maistuvat, jos keittotaidossa on puutetta. Sekin on hyvä muistaa, että poroon ja hirveen pätee sama kuin ihan mihin tahansa lihaan. Jos lihan laatu on huono, on se myös pahaa. Ne pakastealtaiden jännelajitelmat, joita myös poronläristyslihoina myydään kierrän kaukaa. Parasta on minusta muutaman vuoden ikäinen naaras tai kastroitu hirvas poro. Ne vasat ovat vähän mauttomia. Hirveä tulee vähemmän syötyä, kun en metsästä muuta kuin FTF:iä.
Kiristän vielä pipoa edelleen tiukemmalle, mutta silti se anopin tekemä poronkäristys on parasta ruokaa maan päällä. Huonoakin poroa on tullut saatua ....rummun pärinää....Dadaa Kolarissa!!! Ei ne noissa massaravintoloissa osaa tai halua kunnolla tehdä.
Mutta entäs kuivaliha. Onhan se ihan hyvää, mutta ei nyt ihan niin hyvää kuin jotkut pohjoisen ihmiset väittävät.