Viesti
Kirjoittaja JyNu » Ma 21.07.2014 2:02
Olen markokh:n kanssa samoilla linjoilla. Linja on selkeästi muuttunut, mutta kätköntarkastajat eivät ole riittävän selkeästi tuoneet esille muuttunutta linjaa. Kaivattaisiin siis selkeä ohjeistus haastekätköistä Suomessa.
Esim.
- aikaisemmin pidettiin sääntönä sitä, että itse piti olla haaste suoritettu. Nyt ainakin joku "Geoapinan haaste" ja joku muukin on sellainen, missä selkeästi tekijä ei ole haastetta suorittanut
- 96 kätköä / 24 h kohdalla ymmärsin, että se oli silloin joku ehdoton raja, jota ei voinut per 24 ylittää. Nyt on kuitenkin jo 100 mysseä / 24 h -haaste
- jossakin vaiheessa (ehkä vieläkin) huhuttiin, että jotta haasteen voi julkaista, pitäisi Suomestä löytyä x-määrä kätköilijäitä, jota ovat jo haasteen suorittaneet. Onko tätä x:ää olemassa ja jos on, niin mikä se x on??
-ymmärsin aikoinaan, että tarkastajien linja oli se, että yli 366:n putkihaasteita ei Suomeen tule. Nyt kuitenkin on tullut mm. 500:n putkihaaste.
Yhtenä, ehkä käsittömättöminpänä linjauksena, pidin sitä, että aikoinaan Suomeen ei hyväksytty 360 asteen haastetta (joka on mm. Ruotsissa). Taisi olla PeSaKaTo sitä aikanaan Jyväskylään hommaamassa. Kätköilijän näkökulmasta se olisi ollut yksi kaikkien aikojen mielenkiintoisimmista haasteita, mutta eipä juuri silloin kelvannut Suomen tarkastajille.
Tämän epämääräisyyden yksi ilmentymä on erillinen keskustelu siitä, voidaanko haastekätköissä vaatia erillisiä vaatimuksia siitä, saako haasteen suorittamiseen käyttää muissa (samantapaisissa) haasteissa käytettyjä kätköjä (tai päiviä).
Sitä oikeasti en ymmärrä, että miksi ei voida jonnekin kirjata selkeitä haastekätkön ohjeita. Keneltä tarkastajista puuttuu se suoraselkäisyys (ehkä kaikilta?), että jonnekin kirjattaisiin ohjeet haastekätköistä Suomessa?
Mikä siis on nykyinen linja?
Ymmärrän sen, että kaikkea ei voi kirjata. Esim. jos on 366:n haaste, niin ei ole järkeä, että joku tekee 367:n haasteen. Mutta peruslinjaus - MISSÄ SE ON ??
Vai onko ongelma se, että linjaa ei ole???